Aika aikaansa kutakin?

Virallisen työsuhteen päätyttyä yliopistoon vuodenvaihteessa, olen joutunut bogillisesti mielenkiintoiseen tilanteeseen; uusi työnantaja kun ei erityisemmin tue henkilökunnan bloggaamista (ainakaan firman nimissä), ja toisaalta yliopistokaan tuskin on kiinnostunut tukemaan bloggaamistani yliopiston nimiin (kun käyttäjätunnuskin kohta vanhanee uudelleen – kerran jo meni lukkoon, mutta onneksi oli vielä jotain puuhia talolle, joilla se hetkeksi avautui). Näin onkin tullut aika etsiä blogille uusi koti, jälleen kerran.

Ainoa järkevä vaihtoehto lienee laittaa pystyyn oma blogi omaan domainiin, jolloin se voi pysyä samassa paikassa hamaan ikuisuuteen asti. Harmittavaa vain vaihtaa osoitetta ja muotoa kolmannen kerran parin vuoden sisään. Toisaalta omissa nimissä voinee blogata astetta vapaammin; nyt kun olen yrittänyt pitäytyä kommentoimasta tuotteita tai merkkejä kovin vahvasti suuntaan tai toiseen näin yo:n ulkoasulla ja työntekijänä blogatessa.

Eli tämä optek.blogi 2.0 jäänee edeltäjäänsä huomattavasti lyhytikäisemmäksi. Seuraaja ilmestyy johonkin joskus, kun keksin mihin saan sen järkevästi pystyyn (omaan domainiini wordpressin vaatima mysql-kanta maksaisi 10€ kuussa ja ihan tätä summaa en harrastusmaisesta bloggaamisesta olisi valmis maksamaan). Tavallaan harmillista, tässä kevään aikanakin olisi jo ollut useampikin asia mistä sormet olisivat halunneet nakutella, mutta en halua avata taas uutta blogia uuteen osoitteeseen, vaihtaakseni alustaa taas puolen vuoden päästä – eli nyt tähdätään ratkaisuun, joka toimii seuraavat 10 vuotta. Ja ainoa tapa toteuttaa tämä varman päälle lienee tehdä se itse.

Eli tässä muodossaan optek.blogit päättynevät tähän – kiitoksia vielä kerran HY:lle, Jerelle ja opetusteknologiakeskukselle blogialustoista ja muutenkin koko toimintamuodon tukemisesta. Arkistoin tämän 2.0-bloginkin tekstit lähiaikoina turvaan, samalla vain kommenttitoiminnallisuus kuin muukin interaktiivisuus hajoaa…

Niin vanhoihin kun (joskus todennäköisesti) tulevaankin blogiin löytänee nyt ja aina osoitteesta:
http://www.andberg.net/optek.blogi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*