21.8.2007

Seuraavan Ekiga-version (3.0) ilmestymistä odotellessa jännitys tiivistyy; joko vihdoin saataisiin Linuxille ja Windowssillekin hyvälaatuinen, standardeja tukeva ja ilmainen videoneuvotteluohjelmisto?

Vakuuttavien ennakkotietojen mukaan uusi versio sisältäisi mm. H.264-tuen hyvälaatuiselle kuvalle, ja kykenisi mahdollisesti HD-kuvan käsittelyyn! (Toisten tietojen mukaan max. 4CIF-resoluutioon). HD-taso tietysti herättää kysymyksen (purkuun ja etenkin pakkaukseen) vaadittavista konetehoista, mutta kuullostaa huimalta edistysaskeleelta edellisen version h.261 qcif -laatuun...

Suurimmaksi kysymykseksi voikin muodostua toteutuuko tuki myös H.323-yhteyksissä, vai vain SIPin puolella, joka tuntuu olevan kehittäjien pääpainoalue? Toisaalta, SIP yhteydet alkavat olla jo mahdollisia moniin videosiltoihin, joten ehkä tämäkään ei olisi ongelma.

Epäilenpä, että H.239 tukea ei vielä ole luvassa, mutta se ei niin kiireellinen lienisikään - tärkeämpää olisi saada myös audiokoodekkien valikoima kunnolla ajantasalle. Toivottavasti päivitys tuo iloisia yllätyksiä myös tällä saralla.

Julkistusta on jossain veikattu syyskuulle 2007. Odotetaan mielenkiinnolla.

Kommentit

  1. Sami A. 26.2.2008 klo 20.08 | #

    Hmm, puolisen vuotta mennyt tuosta alunperin arvellusta julkaisupäivästä ja viimeiseksi sanottu 2-sukupolven versio on tullut ulos mutta uutta arviopäivää 3-version tulosta en ole huomannut... Noh, odotellaan mielenkiinnolla edelleen...

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit