16.6.2008

Jostain syystä useilla koneilla on ollut ongelmia avata automaattisesti Codian-merkkisistä videosilloista tulevaa QuickTime streamia viimeviikkoina (ja ongelma on toistunut mm. eräissä Second Lifen streameissa). Oudoksi ongelman teki, että sama versio playerista saatoi toimia toisessa koneessa, mutta toisessa ei. Löysin viimein tuohon fixupin.

Ongelma ilmenee siten, että avattaessa streamia Quicktime-logo ilmestyy ruutuun, ja alle jää palloja 'juoksemaan', sekä 'connecting' teksti (tms) playerin alareunaan - mutta mitään streamia ei kuitenkaan aukea.

Ongelma korjaantuu seuraavalla tavalla:

  • Avataan QuickTime Player (start - all programs - quicktime - quicktime player)
  • Avataan asetussivu Edit - Preferences - Quicktime Preferences
  • Advanced -välilehdeltä valitaan Transport Setup = custom
  • auenneesta boxista UDP ja port 554 (lienevät jo oletukset), ja OK
  • > pitäisi tämän jälkeen toimia.

Hämmentävintä tässä oli huomata, että tuon jälkeen (ainakin kun on kerran streamin onnistuneesti avannut) voi Transport Setupin palauttaa Automatic -asentoon, ja streamit toimivat silti. Tuo palautus onkin varmaan hyvä tehdä, että muita ongelmia tule tuon muutoksen johdosta.

Jos tämä ei toimi tai jotain muuta kummaa ilmenee, niin kommentoikaa!

...

Brief in english (added 6/19/08):

There have been some problems with accessing QuickTime streams from some Codian MCUs lately. The problem manifests itself as the QuickTime logo prevailing in the embedded video screen, and the plugin just 'connecting' without ever advancing. There is a quick fixup, which can be implemented, for example, by right clicking on the QuickTime plugin window, selecting Plugin settings, selecting Advanced -tab, and modifying Transport Setup to Custom with UDP and port 554 as the details. Then just click OK and it should start working after reloading the page :)

Kommentit

  1. Sami A. 16.6.2008 klo 14.14 | #

    Ps. Jos katsoo streamia webisivuun upotetussa QuickTime-ikkunassa, pääsee valikkoon klikkaamalla hiiren oikealla nappulalla ko. ikkunaa ja valitsemalla Plug-In settings - ja sitten vain jatkaa ohjeiden kolmannesta kohdasta, eli Advanced-välilehdeltä. Muutoksen jälkeen kyseinen webisivu on avattava uudelleen, että muutos astuu voimaan, mutta sitten pitäisikin jo heti toimia.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit