25.7.2006

Eräs SIP-pohjainen kommunikointisofta, Gizmo, mainostaa tarjoavansa nyt ilmaisten PC-PC puhelujen lisäksi ilmaisia puheluita myös lankapuhelimiin ja matkapuhelimiin monissa maissa - ja mm. Suomen osalta tarjous näyttäisi riittävän lankapuhelimiin, jenkeissä myös kännyköihin. Mielenkiintoista.

Ensimmäisenä rajoituksena näyttäisi olevan se, että myös vastaanottajan täytyy olla rekisteröitynyt Gizmon käyttäjäksi, ja olla lisännyt ko. puhelinnumeronsa omiin tietoihinsa, sekä nähtävästi löytyä ao. soittajan ystävälistalta... Eli tavoitteena tällä tarjouksella lienee hankkia lisää rekisteröityneitä ja aktiivisia käyttäjiä systeemille - etenkin kun ilmaisten soittojen vaatimuksiin kuuluu myös ohjelman 'aktiivikäyttö' eli muutamien soittojen tekeminen Gizmolla viikossa.

Toisaalta, suomessa tilanne alkaa paljolti olla se, että monet ihmiset (etenkin nuoret) eivät nykyään usein kännykän ja laajakaistan lisäksi lankapuhelinlinjaa yleensä omista, joten tuosta tarjouksesta ei siinä mielessä liene vastaavaa hyötyä... Mutta erilaisia sisäänvetotarjouksia näköjään riittää ja varmaan vastaavaanlaiset ovat pikemminkin yleistymään päin tulevaisuudessa.

Kommentit

 1. Jaro Larnos 3.10.2006 klo 00.43 | #

  Moikka taasen!

  Jos tykkää vapaista ohjelmista niin kannattanee kokeilla WengoPhonea joka löytyy osoitteesta http://openwengo.com, myös Ekiga on hyvä, mutta sen linkkiä (ekiga.net) en voi laittaa, koska Samin järjestelmä luulee minua spammaajaksi ;).

 2. Sami A 4.10.2006 klo 15.58 | #

  Hei vain!

  Julmaa, ettei systeemi tuota Ekigan linkkiä huoli - no nyt siitä on sentään maininta tämänpäiväisessä kirjoituksessa http://www.valt.helsinki.fi/blogs/andberg/post48.htm videoneuvotteluun liittyen - olen Ekigalla noita testejä mm. HY:n uuteen siltaan melko onnistuneesti tehnyt, välillä vain ääni jää puuttumaan... Mutta odottelen mielenkiinnolla senkin kehitystä.

  Tuo toinen linkki onkin ihan uusi tuttavuus, kiitoksia vain - pitääpä katsella.

 3. Ilpo Lehtola 9.9.2007 klo 20.03 | #

  Hei,

  sisäisen SIP vaihteen voi helposti pystyttää myös ilmaisella TrixBoxilla http://www.trixbox.org/ Aikaa toimintakuntoon saattamiseen menee noin 30 min. Olemme käyttäneet sitä keväästä asti mm. Nokian E70 puhelimilla, X-Lite PC-clientilla (XP ja Linux) ja vanhoilla Siemensin Voip puhelimilla (SIP firmwarella). Serveri (CentOS-Linux) pyörii meillä VMWaressa.

 4. Sami A 14.10.2007 klo 14.48 | #

  Hei Ilpo - sorry hitaasta vastauksesta ja kiitokset - enpä trixboxista ollutkaan vielä tietoinen! Pitääpä kokeilla kun vuodenvaihteessa tulee takaisin Suomen suunnille palailtua.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit