6.6.2008

Avattuani läppärin hetki sitten huomasin, että suuri osa ulkomaisista (ainakaan Jenkkilässä sijaitsevista) sivuista ei tunnu toimivan tänä iltana. Välillä saattaa joku sivu aueta, mutta sitten taas sen linkkejä klikkaamalla jää kone vain jauhamaan, eikä touhu etene. Pieni selvittely toi jotain valoa asiaan...

Kotona nettiyhteys on suuren kotimaisen tarjoajan kiinteä verkkoyhteys, joten vauhdista ei pitäisi jäädä kiinni. Traceroutella muutamaa hakua koettamalla Tukholmaan asti pääsee, ja sitten alkaa pätkiä, hetkittäin menee läpi.

Kokeilin siis avata koneelta VPN:n yliopistolle, ja katsoa miten ulkomaat yliopistoverkosta käsin näkyvät - yliopisto kun on kytketty suomalaiseen tutkimusverkkoon, joka puolestaan pohjoismaiseen sellaiseen. Noh, sama ongelma tuli vastaan - Tukholmassa yhteys hyppää kuitenkin saman suuren pohjoismaisen toimijan kytkimiin, ja pätkintä alkaa taas.

Kotona sattui myös olemaan pienemmän toimijan langaton asema, joka jakaa nettiyhteyttäni muillekin palveluun kuuluville (ja vastaavasti antaa mahdollisuuden käyttää muiden samanlaisia tukiasemia). Kirjauduin siis omaan asemaani 'ulkopuolisena' käyttäjänä, jolloin asema putkittaa yhteyden tälle toiselle kotimaiselle palveluntarjoajalle - ja vau, sehän svengaa kuin hirvi. Vaikka ulkomaanyhteys tälläkin kertaa Tukholman kautta menee, niin se etenee eri palveluntarjoajien verkoissa, ja pyörähtelee hieman keskieuroopassa ennen atlantin ylitystä - ja samalla ohittanee ongelmakohdan, missä se sitten onkin.

Loppupäätelmä; mukavaa, että on vaihtoehtoisia tapoja kytkeytyä nettiin :)

Kommentit

  1. Sami A 6.6.2008 klo 23.10 | #

    No, nyt näyttää taas jo toimivan muillakin. Ehkä jo jonkin aikaa, mutta en aiemmin tarkastanut...

  2. Sami A. 6.6.2008 klo 23.23 | #

    Noh, toimihan se 'oikeakin' yhteys vartin, ennenkuin jumitus taas alkoi... No, eikun takaisin varasuunnitelman pariin :)

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit