7.12.2004

Skypen käytön kasvaessa nousee jo kysymykseksi miten puheluita voisi nauhoittaa talteen tarvittaessa. Tämähän on pienellä kikkailulla mahdollista.

Ensiapua löytyy alla olevan keskustelulinkin lopusta steelegbr:n kirjoituksesta: http://forum.skype.com/bb/viewtopic.php?t=7455&highlight=recording%20conversations#32447

Lisää ehkä jatkossa. En vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta oletan että 'Stereo Mix' tarkoittaa XP:n 'Wave Out Mix' -säädintä...

...

Ja sitten kaksi kommenttia, jotka kopioin lopulta tämän itse tekstin osaksi:

1. Sami Andberg 3.1.2005 klo 16.00 #

Testattiin tuota kaiman kanssa tktl:ltä ja hyvin tuntui toimivan. Huomiona mainittakoon, että kannattaa tehdä pari lyhyttä testiä, että saa äänenvoimakkuudet madollisimman tasaisiksi ennen tärkeän neuvottelun nauhoitusta.

Nauhoitukseen käytettiin ilmaista Audacityä: (http://audacity.sourceforge.net/windows.php?lang=fi)

2. Sami Andberg 7.2.2005 klo 16.12 #

HY:n Mediakasvatuskeskuksen ja Opetusteknologiakeskuksen hienon yhteistyön ansiosta voin kertoa tähän asti toimivimman tavan ;)

  • Aloita keskustelu ryhmäkeskusteluna (Työkalut - Aloita konferenssi)
  • Liitä kokoukseen itsesi ja muiden osallistujien lisäksi ylimääräinen kone (läppäri tms)
  • Tee tälle extra-koneelle seuraavanlaiset säädöt:
  • Pistä mikki pois päältä
  • Säädä äänityslähteeksi Wave Out Mix (löytyy mm. polusta All Programs - Accessories - Entertainment - Volume Control - Options - Properties - Recording - Wave Out Mix)
  • Avaa haluamasi äänen tallennin (kuten Audacity tai Sound Recorder) ja paina rec. Huomaa, että äänen lähde (Wave Out) pitää ehkä vielä valita uudelleen ko. ohjelmassa.

Tuo ainakin toimii, ja nauhoittaa niin hyvää laatua, kuin ko. nauhoitusohjelmasta on nauhoitettavaksi säädetty. Samalla poistuvat ongelmat oman/muiden äänen tasojen suhteen.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit