14.9.2005

Nyt on parissa päivässä taas tullut eteen monta pientä asiaa, joten tässä niitä hieman tiivistäen.

Esimerkkinä erilaisesta lähestymisestä videoneuvotteluun käy AliceStreet Conference Server, joka hauskalla ja yllättävän intuitiivisella tavalla upottaa videoneuvottelijat virtuaalitilaan, jossa esimerkiksi 'katseen suunta' toimii ymmärrettävästi. Omalle koneelle downloadattava esittelydemo on katsomisen arvoinen.

Toinen alkuviikosta törmäämäni, itselle uusi tuttavuus oli ineen, SIP-pohjainen teksti/ääni/kuvaviestin Windowsille, Macille ja PocketPC:lle. Ihan toimivan oloinen nopeasti testattuna, tosin PocketPC:llä ei valitettavasti taida video onnistua, mikä olisi ollut mukava ominaisuus, jota juuri ei vielä taida olla paljoa tarjolla.

Huiman oloinen oli myös tietotekniikkaosaston edustajien demo DVTS ohjelmasta pakkaamattoman DV-kuvan siirtoon IP:n yli. Laajan alustatuen omaavana (Win, Mac, Unix/Linux/BSD) softa vaikuttaa monipuoliselle, ja osaa niin mulicastit kuin unicastinkin. Vastaanotettavan kuvan voi näyttää vaikka koneen ruudulla, tai lähettää DV-liitännästä eteenpäin. Ohjelmaa näyttää käytetyn mm. erilaisten tilaisuuksien streamaamiseen (eli melko huimalla laadulla), ja taipuuhan tuolla myös huippulaatuinen 'videoneuvottelu' siirtämällä kuvaa molempiin suuntiin. Kuulemma testit keskustakampukselta Viikkiin sujuivat hienosti. Pitääpä seurata tämänkin aspektin etenemistä...

Muita eteen sattuneita aiheita alkuviikosta ovat olleet mm. VRVS, VNC:n putkittaminen 80-portista, jnejne, mutta niistä todennäköisesti enemmän tulevaisuudessa.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit