15.10.2005

Videoblogit eli vlogit

15.10.2005 klo 12:08 | Videoita Löytöjä

Tässä blogia kirjoitellessa on tullut usein mieleen, että pitäisiköhän joskus koettaa tehdä tekstin sijaan juttuja videona. Videobloggaus eli vloggaus onkin juuri bloggaamista videomuodossa. Oman lisänsä ja ehkä imunsa aihepiiriin tuo myös tulossa oleva Applen video-iPod, jolla jo suosittuun podcastingiin voidaan lisätä vodcasting...

Steve Garfieldin videoblogin Vlog Soup -klipit tuntuvat sopivalta katsaukselta vloggaukseen näin vasta-alkajalle; tavallaan ihan hauskoilla selityksillä kuorrutettuna joka episodissa esitellään useita erilaisia vlogeja, joihin tutustumalla tutustumiskierroksessa pääsee hyvin alkuun.

Esimerkiksi vBlogCentral on ensikatsomalta toimivan oloinen saitti videon lisäämiseen omaan blogiinsa - jolloin blogi voi pysyä omassa paikassaan omalla tavallaan... Toistaiseksi automaattinen siirto Lokariin ei näyttäisi toimivan, mutta ainakin bloggerin kanssa tuo pitäisi toimia.

...

Noniin, tulipa nyt sitten testattua tuota saman tien, ja varmaan juuri pahimmalla mahdollisella tavalla; pieni klippi huonolla webkameralla, läppärin sisäisellä mikillä, liian tehokkaalla pakkauksella, taustamelulla, ja ennenkaikkea ilman ajatustakaan siitä, mitä puhuisi - kunhan sai nauhoituksen päälle... Mutta tulipahan kokeiltua.

Ajatuksia, kommentteja?

Tiedosto:

Kommentit

  1. Sami 15.10.2005 klo 14.41 | #

    Kommentoin itse ensimmäisenä, että anteeksi klipin muodosta (Windows Media), se vain oli nopein tehdä (asentelin joskus läppäriin ilmaisen Windows Media Encoderin )... Missähän muodossa noita kannattaisi jatkossa puuhastella? HY:n ratkaisut huomioon ottaen varmaan RealMediana, niin pidemmätkin klipit saisi toistumaan streamattuna.

  2. Raimo Parikka 17.10.2005 klo 09.08 | #

    Rohkea rokan syö, uhkarohkea... Kyllä minun RealPlayerini näytti tuon ihan hyvin vaikka se onkin wmv:tä. Realin formaatti lienee kuitenkin ainut kunnolla tuettu streamausmuoto yliopistolla.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit