1.11.2004

HY:n tietotekniikkaosaston videoneuvottelutallennin ja -suoratoistin (eli striimeri) StarBak Torrent VGC (osoitteessa http://hy-stream.it.helsinki.fi ) osaa lähettää QuickTimea, RealMediaa ja Windows Mediaa - mutta vaatii kaikkiin tarvittavat koodekit, jotta lähetystä pääsee seuraamaan.

Aluksi on huomattava, että kaikkien ohjelmien koodekkien asentamiseen tarvitsee pääkäyttäjäoikeudet! Jos itseltä ei niitä satu löytymään, joutunee kääntymään ko. konetta hallinnoivien tahojen suopeuden puoleen saadakseen tarvittavat palikat asennetuksi.

Sitten ohjelmakohtaiset ohjeet (näitä laajennellaan kysynnän mukaan, eli kommentoimaan vaan jos ei homma näillä ratkea):

QuickTime

Huom!! Ei toimi enaa QuickTime versio 7:lla ja uudemmilla !!

QT:n koodekkien asennus on näistä helpoin; ohjelma osaa ladata ne itse automaattisesti kuin tälläistä tallennetta mennään ensimmäisen kerran katsomaan. Tosin pääkäyttäjäoikeudet koneeseen on silti oltava.

RealPlayer

Huom!! Ei toimi enää RealPlayer 10-versiolla tai uudemmalla, vain RealOne playerilla tai RealPlayer Entrerprise -versiolla (HY:lle haettavissa ohjelmistojakelusta) !!

Realissa tarvittavat koodekit joutuu asentamaan itse käsin - ja pääkäyttäjäoikeudethan siihen siis tarvitaan. Klikkailtava polku on yleensä seuraavanlainen:

 • Tools
 • Check for Update
 • H.261 (lisää rasti koodekin eteen)
 • H.263 (lisää rasti koodekin eteen)
 • (poista tarvittaessa muut rastit, mitä ohjelma voi ehdottaa)
 • Install

Windows Media Player

Kun avaa ensimmäistä kertaa MediaPlayer 9:llä tallenteen Torrentista, pitäisi aueta asennusohje-ikkuna, josta painamalla install, palikka asentaa mediaplayeriin tarvittavan hotfixin ja koodekit. Tähän tosin tarvitaan ylläpito-oikeuksien lisäksi selaimena IE ja sen asetuksissa lupa allekirjoittamattomien ActiveX-sovellusten lataamiseen ja asentemiseen. Olettaen, että edellämainitut ovat kunnossa, klikkaamalla pari kertaa OK pitäisi asennus sujua nopsasti.

Kyseessä ollessa uudempi mediaplayer 10, ei edellämainittu viritelmä toimi, vaan koodekit joutuu asentamaan itse koneeseen käsin. Onneksi se on jopa helpompi toimenpide, klikkaamalla vain allaolevaa linkkiä ja valitsemalla Download, sekä ajamalla näin latautuvan palikan, koodekit asentuvat helposti. Ylläpito-oikeuksia tosin taas tarvitaan.

http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/download.asp?url=/2846/eng/codinstl.exe&ProductID=355

Kommentit

 1. susanna björkell 19.11.2004 klo 15.32 | #

  hei. haluaisin katsoa "tekijänoikeus verkkoopetuksessa"-seminaaria, mutta siihen tarvitsen salasanan. mistä sellaisen saa? koneeni ei ole yliopistoverkossa, työskentelen saksasta. ystävällisin terveisin,

 2. Tuuli Kurkipää 23.11.2004 klo 13.50 | #

  Hei,

  Tampereen eOppimisen klusterin järjestämän ja IT-Pedan streamaaman seminaarin esitykset ovat nähtävillä 10.12. asti. Salasanan saa seuraamalla ohjeita sivulla http://www.eoppiminen.tut.fi/koulutus/tekijanoikeus.html

  t. Tuuli

 3. Jarmo Lehtovaara 23.11.2004 klo 14.31 | #

  Tervehdys,

  "Tampereen eOppimisen klusterin järjestämän ja IT-Pedan streamaaman seminaarin esitykset ovat nähtävillä 10.12. asti. "

  Eivät näy täällä sen paremmin Media Playerillla (vaikka asentaa koodekit) kuin Quicktimellä (401 not authorised).

 4. Sami Andberg 30.11.2004 klo 21.16 | #

  Hei Jarmo,

  Tuohan kuulostaa kummalta. Ensin vielä varmistaisin tuon, että olihan koodekkeja asennellessa koneeseen kirjauduttu admin-oikeuksin? Mitkä versiot Mediaplayeristä tai Quicktimesta tuossa koneessa oli käytössä, ja minkä käyttöjärjestelmän päällä?

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit