12.7.2006

Wikipedia

Sainpa tässä tänään gradunteontäyteisen päivän päätteeksi jostain kumman syystä inspiraation rekisteröityä suomenkieliseen Wikipediaan käyttäjäksi ja kirjoitella sinne jotain alkua videoneuvottelusta, sillä siellähän ei vielä mitään tuohon liittyen tuntunut olevan - ainoastaan melko teknistä tekstiä h.323-protokollasta ja SIPistä.

Kuitenkin melko aktiivisena Wikipedian ja muidenkin Wikimedia-projektien sivuilla kävijänä hieman ihmetyttää, ettei aiemmin ollut tullut mukaan lähettyä (no, ei kai ollut tuntunut olevan tarpeeksi aikaa), mutta nyt sitä nähtävästi sitten oli... Tai sitten tämä on vain ohjeistoimintaa, jotta saa hetken tauon gradunteosta.

Mutta se, mistä piti kommentoimani, oli äskeinen huima tapahtuma; lisäillessäni sivulle uusia tekstinpätkiä ja linkityksiä muihin wikipedia-teksteihin, huomasin yhtäkkiä erään otsikon ja muutamien linkkien muuttuneen paremmin sopivaan muotoon (ja tätä kirjoittaessa kuvakin ilmestyi!)! Tämähän on juuri tätä, mikä wikipedian tarkoitus lienee, eli tehdään yhdessä ja 'parastetaan' (=ei varasteta vaan parannetaan) toisten tuotoksia - mutta jotenkin näin yllättäen ja konkreettisesti sattuneena tuo kyllä vakuutti koko konseptin toiminnallisuudesta ja sai aikaan melko hyvä mielen, kun 'alunperin oma tuotos' alkoikin elää yhteisöllistä elämää ja kehittyä 'itsestään' :D Kiitoksia vain Zxc!

Nyt vain muutkin alan toimijat kontribuoimaan tuonne ja jalostamaan tekstejä pidemmälle, niin saadaan hyvä lähdemateriaali aikaiseksi aiheesta kiinnostuneille, ja vieläpä paikkaan mistä se ainakin löydetään.

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit