15.9.2006

Bongasinpa tässä Parikan Raimon löydön, DimDim Conference Serverin, ja pitihän tuohon heti tutustua, vaikka kyseessä vasta esijulkaisu onkin, eli paljon suunniteltua toiminnallisuutta vielä uupuu.

Järjestelmä on kokonaan avoimen koodin (mm. Apache Tomcatin ja ilmaisen Red5-Flash-serverin) varaan rakennettu, ja näin tuntuukin kiinnostavalle vaihtoehdolle usein melko arvokkaisiin kaupallisiin kilpailijoihinsa nähden. Asennus oli suoraviivainen ja serverit asentuivat samassa rytäkässä - joitakin kummallisiakin asioita asennusohjelma kyllä kyseli (kuten adminin käyttäjätunnusta ja salasanaa, mitä en uskaltanut noin vain tuntemattomalle softalle antaa, mutta ei tuntunut toimintaa haittaavan).

Asennuksen jälkeen vain selaimella sisään, ja heti toimi... Tai ainakin melkein; puhujan videokuva kun tuntui hieman laahaavan jäljessä ääneen ja työpöytänäkymään verrattuna. Toivottavasti ongelma saadaan korjailtua ennen virallisen version julkistusta, sillä huulisynkan puute on kyllä melko häiritsevä aspekti. (Toisella testikerralla se ei tosin ilmentynyt läheskään yhtä pahasti, eli ehkä kyseessä ei olekaan niin vakava ongelma).

Vaikka monia luvattuja toiminnallisuuksia vielä puuttuukin, niin järjestelmä osaa jo mm. jakaa powerpointteja tai työpöytänäkymää, lähettää puhujan videon ja äänen siinä vierellä, sekä tarjoaa chatin osallistujien käyttöön. Seuraminen tuntui onnistuvan IE:llä ja Firefoxilla suoraan mitään asentelematta (kunhan flash vain selaimesta löytyy), mutta puhujan tarvitsee toistaiseksi käyttää IE:tä johtuen puhujan näkymän ActiveX-luonteesta (kehittäjien sivujen mukaan jatkossa myös Firefox ym. kelpaisivat).

Eli mielenkiintoinen projekti, ja samalla osoitus myös Red5:n tulevista mahdollisuuksista. Kukahan rakentaisi sen varaan toimivan flash-videoneuvottelupalikan?

Kommentoi

Erota kappaleet kahdella rivinvaihdolla. Ei HTML-merkkausta.

Viesti

Nimi

Kotisivu

Sähköposti

Edit